Logo
  • Nieuws
  • 6 oktober 2016

HR Analytics: Slim datagebruik alleen in grote organisaties

Het in kaart brengen van gegevens over bijvoorbeeld verlof, verzuim en verloop is gemeengoed onder Nederlandse organisaties. Ook het monitoren van de medewerkerstevredenheid en/of betrokkenheid vindt in ruim 70 procent van de organisaties plaats. Toepassing van slimme data ofwel HR Analytics blijft echter achter.

Beeld HR Analytics: Slim datagebruik alleen in grote organisaties

Dit blijkt uit ‘HR Trends 2016-2017’, een onafhankelijk en representatief onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder een grote groep Nederlandse HR-professionals.

Het inzichtelijk maken van de toegevoegde waarde van de HR-activiteiten, vindt bijvoorbeeld nog maar op beperkte schaal plaats. Slechts 17 procent van de HR-professionals gebruikt data om het effect van HR-activiteiten te meten. Bij grote organisaties is dit in grotere mate terug te zien (31 procent).

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.