Logo
  • Nieuws
  • 24 oktober 2016
  • Bron: de Volkskrant

HR-directeur biedt excuses aan

HR-directeur Hein Knaapen heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan het ING-personeel naar aanleiding van zijn uitspraken over 'goedbetaalde medewerkers' van de bank. Via het intranet van ING verontschuldigde Knaapen zich wanneer collega's zich hierdoor gekwetst voelden.

Beeld HR-directeur biedt excuses aan

Aanleiding voor de opschudding vormde de uitspraken van de HR-directeur in het FD. Hij reageerde daarin op de houding van een deel van de medewerkers naar aanleiding van aangekondigde reorganisatie, waarbij in Nederland en België bijna 6.000 banen gaan verdwijnen in komende vijf jaar.

"Mensen bij ING zeggen vaak dat ze 'oranje bloed' hebben, maar ben je niet gewoon afhankelijk?" Aldus Knaapen in het FD. Ook zou volgens hem de Nederlandse en Belgische arbeidsmarkt 'versteend' zijn. "Je moet in het huidige systeem maar eens proberen iemand kwijt te raken." Minister Asscher van Sociale Zaken was kritisch over de uitspraken en de Belgische vakbonden reageerden furieus. Ook de centrale ondernemingsraad was er niet over te spreken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.