Logo
  • Nieuws
  • 10 september 2012
  • Siem Kannekens

Vrouwen bekleden steeds meer topfuncties

Vrouwen krijgen steeds vaker topfuncties in grote Nederlandse bedrijven toegewezen. Afgelopen jaar werd 26,7 procent van alle managementvacatures bekleed door vrouwen, dit meldt Trouw na een nieuwe studie van het Duitse onderzoeksbureau Egon-Zehnder.

Beeld Vrouwen bekleden steeds meer topfuncties

Opvallend is dat de Duitsers meer vrouwen in topfuncties hebben. Zo werd in Duitsland 40,1 procent van alle nieuwe topfuncties aan vrouwen vergeven. Nederland zit met 26,7 procent ongeveer 6 procent boven het Europese gemiddelde.

 

Absolute top

Uit het onderzoek komt  verder naar voren dat de absolute topfuncties nog niet worden toegewezen aan vrouwen. Zo blijkt dat in maar 2 procent van grote bedrijven in Nederland vrouwen de leiding hebben, bij 7 van de 353 bedrijven staat een vrouw aan de top. Er is wel hoop voor de vrouwelijke topbestuurders. Als de huidige trend zich voortzet, wordt in Europa de komende twee jaar 25 procent van de managementfuncties door vrouwen opgevuld, zo meldt Trouw.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.