Logo
  • Nieuws
  • 19 november 2012
  • Siem Kannekens

Veel zorgen om verlies van beste medewerkers

Financieel directeuren hebben veel moeite met het behouden van financiële topprofessionals. In Nederland maken zes op tien financieel directeuren zich zorgen over het verlies van hun beste medewerkers in het komende jaar. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek op het gebied van gespecialiseerde arbeidsbemiddeling door adviesbureau Robert Half International.

Beeld Veel zorgen om verlies van beste medewerkers

Het onderzoek werd uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, bij meer dan 2000 kantoormedewerkers uit 12 landen.

Wervingsproces

Het wervingsproces van gekwalificeerde financiële professionals kost bedrijven veel tijd en geld. Het is daarom van belang dat nieuwe werknemers een aantal jaar bij het bedrijf werkzaam blijven. Bij de meeste bedrijven gaan zelfs al nieuwe werknemers weg binnen het eerste jaar. De redenen hiervoor zijn vaak dat de werknemer geen klik heeft met de bedrijfscultuur, niet aan de verwachtingen kan voldoen of onvoldoende geïntegreerd is in het team.

 

Nieuw Personeel

Bij het aannemen van nieuw personeel, is de verwachting van bijna de helft (47 procent) van de financieel directeuren dat medewerkers gemiddeld tussen 3 en 5 jaar bij hetzelfde bedrijf werkzaam blijven. Meer dan één op vier (28 procent) verwacht zelfs dat medewerkers langer dan 10 jaar binnen het bedrijf zullen werken, maar er wordt geregeld niet aan deze verwachtingen voldaan. In werkelijkheid is slechts 20 procent zo lang bij het bedrijf werkzaam.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.