Logo
  • Nieuws
  • 12 november 2013
  • Michelle Hollenberg

Ricoh Nederland winnaar Duurzaam Werken Award 2013

Ricoh Nederland heeft dit jaar de Duurzaam Werken Award gewonnen. Voornamelijk voor hun integrale benadering. Zo ontmoedigen ze het autogebruik en stimuleren ze bewegen op een geheel eigen manier door resp. parkeerplaatsen aan ATV-dagen te koppelen en een knapzak voor brainstormen in de natuur aan te bieden.

De prijs werd uitgereikt door Willem de Jager, directeur van Forum Duurzaam Werken en Tjerk Wagenaar, directeur van de Stichting Natuur en Milieu. De andere genomineerden waren a.s.r. en Parnassia Groep.

Footprint

Uit het juryrapport: ‘‘Ricoh is een voorbeeld van een integrale benadering van Duurzaam Werken en sluit naadloos aan bij de visie van haar oprichter. Ondernemen met oog voor de wereld om ons heen. Hij ontwikkelde in 1936 ‘The spirit of the three loves’; love your work, love your neighbour, love your country. Een filosofie die erop gericht is de footprint van de Ricoh-organisatie zo laag mogelijk te laten zijn en de manier van werken en leven van klanten, medewerkers en andere stakeholders te verbeteren.”

e-Auto’s

“Dit vertaalt zich tot de bewuste keuze voor de nieuwe duurzame huisvesting bij het station, maar ook in een groot scala van maatregelen om de mobiliteit te beïnvloeden. Zo biedt Ricoh originele initiatieven om autogebruik te ontmoedigen door parkeerplaatsen te koppelen aan ATV-dagen en het bieden van e-auto’s in een pool met omliggende bedrijven.”

Hardloopwedstrijd

“Er wordt ook aandacht geschonken aan het welzijn van de medewerker door een licht en luchtig gebouw, maar ook door ‘bewegen’ te stimuleren van een hardloopwedstrijd tot het leveren van een knapzak om in de natuur te brainstormen, klantcontact te onderhouden of lunchwandeling te maken.”

Maatschappelijk actief

“Ten slotte stimuleert Ricoh actieve arbeidsparticipatie met verschillende programma’s waarbij onder meer mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt en sociale werkplaatsen worden betrokken. Het bedrijf stimuleert en ondersteunt medewerkers om op één of andere manier maatschappelijk actief te zijn.’’

Doel van de award

Het doel van de award is om aandacht te krijgen voor inspirerende praktijkvoorbeelden op het gebied van duurzaam werken in Nederland. De jury heeft de inzendingen getoetst op onderstaande criteria:
- Visie, originaliteit en innoverend vermogen
- Effectiviteit, toepasbaarheid en haalbaarheid voor de organisatie en voor de medewerker
- Kwaliteit van de invulling
- Voorbeeldfunctie voor andere organisaties in Nederland

De jury bestond uit Arthur Tutein Nolthenius en Frits Spangenberg (Forum Duurzaam Werken), Merle Blok (TNO), Maarten van Biezen (Stichting Natuur & Milieu) en Annemieke Blokker (Stichting Valkenhof / winnaar HNW-Award 2012).

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.