Logo
  • Nieuws
  • 19 oktober 2012
  • Siem Kannekens

Reisbureau verplicht medewerkers hand te schudden

Reisbureau Arke verplicht medewerkers de hand van klanten te schudden. Verschillende werknemers hebben al een officiële waarschuwing gehad wegens het overtreden van deze regel. Als zij nog een keer in de fout gaan kan ontslag volgen, meldt De Telegraaf.

Beeld Reisbureau verplicht medewerkers hand te schudden

Directeur Nico van der Veer heeft de eerste officiële waarschuwingen naar een tiental werknemers gestuurd. Die zouden de beleidsregels van het TUI-concern, waartoe de 120 reiswinkels behoren, overtreden.

 

Vakbonden

Reisbureau Arke maakt het volgens de vakbonden wel erg bont door met ontslag te dreigen als medewerkers klanten bij binnenkomst geen hand geven. Han ter Halle reageert namens vakbond De Unie op de (eventuele) maatregelen van Arke bij het niet schudden van de hand van klanten. “Ongehoord! Ontslag staat hier in geen enkele verhouding tot de ernst van de vermeende overtreding. Logisch dat Arke richtlijnen heeft voor een goede service, maar zo’n maatregel gaat veel te ver.’’

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.