Logo
  • Nieuws
  • 26 november 2013
  • Michelle Hollenberg

MeursWerkt wint twee Kristalprijzen voor MVO-verslaggeving

Detacheerder MeursWerkt heeft de Kristalprijs gewonnen voor hun heldere MVO-verslaggeving. De jury van de prijs is van mening dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in het DNA van het bedrijf zit. Kern van hun strategie is het duurzaam inzetbaar houden van mensen.

Het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) reiken de Kristalprijzen jaarlijks uit.

MeursWerkt is als eerste bedrijf in de historie van het 10-jarig bestaan van de Transparantiebenchmark winnaar van twee Kristalprijzen. Naast de prijs als beste MKB’er heeft het bedrijf ook de prijs voor snelste stijger in de wacht gesleept.

Hoogste notering

MeursWerkt is de hoogst genoteerde MKB-onderneming. Daarnaast zijn ze dit jaar het snelst gestegen op de ranglijst, van positie 155 naar 27. Volgens de jury is dit een verrassende en lovenswaardige prestatie. De jury is ook van mening dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in het DNA zit van het bedrijf. Kern van de strategie is het duurzaam inzetbaar houden van mensen en dat werkt. Als sterke punten uit het verslag kwam een duidelijke strategische agenda en een beschrijving van de stakeholderdialoog naar voren.

MVO-verslaggeving

De Kristalprijs is de belangrijkste prijs voor MVO-verslaggeving. Deelnemende bedrijven dingen via de Transparantiebenchmark mee naar De Kristal. Transparantiebenchmark geeft inzicht in de mate van transparantie in maatschappelijke verslaggeving bij bedrijven en overheidsinstanties in Nederland. Deelnemende bedrijven geven zelf een oordeel over de kwaliteit van hun verslaggeving middels een online self-assessment. Antwoorden zijn gecontroleerd door een team van onderzoekers.

Bedrijven zijn beoordeeld aan de hand van vijftig criteria, waaronder inhoudsgerichte criteria en kwaliteitsgerichte criteria. Een onafhankelijk en deskundig panel heeft de top 20 aanvullend beoordeeld op basis van hun eigen criteria.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.