Logo
  • Nieuws
  • 10 december 2013
  • Mariel Hovemann

Leidinggevenden onvoldoende voorbereid op beoordelingsgesprek

Eén op de drie werknemers (34 procent) geeft aan dat zijn leidinggevende onvoldoende is voorbereid op het beoordelingsgesprek. Dit staat haaks op de inschatting van leidinggevenden zelf, 86 procent zegt goed inzicht te hebben in de competenties en doelen van de werknemer. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van ISBW Opleiding & Training.

Beeld Leidinggevenden onvoldoende voorbereid op beoordelingsgesprek

15 procent van de leidinggevenden geeft zelfs aan zich – ingegeven door de crisis –beter voorbereid te hebben op het gesprek dan vorig jaar.

Informatie van HR

Qua voorbereidingstijd wordt flink in de beoordelingen geïnvesteerd; 40 procent van de leidinggevenden bereidt zich per gesprek langer dan een uur voor. Voor 37 procent van de leidinggevenden vormen de resultaten van afgelopen jaar de basis van de beoordeling, 33 procent verhaalt zich op periodieke functioneringsgesprekken. Opvallend is dat slechts 4 procent terugvalt op informatie van HR. Voor werknemers is niet altijd duidelijk welke informatie de basis vormt voor de eigen beoordeling; 11 procent is daarvan niet op de hoogte.

 

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.