Logo
  • Nieuws
  • 17 september 2013
  • Denise Dissel

Kantoortuin kost jaarlijks 24 werkdagen per werknemer

Het neerhalen van scheidingswanden in kantoren heeft vooral geleid tot een gigantische toename van afleiding voor werknemers. Het kost de werknemers moeite om zich te focussen terwijl het geluid, de geur en de aanwezigheid van andere werknemers hen uit hun concentratie haalt. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse wereldwijde ontwerp- en architectenbureau Gensler.

Beeld Kantoortuin kost jaarlijks 24 werkdagen per werknemer

Slechts een op de vier Amerikaanse werknemers kunnen presteren in een kantoortuin. De rest heeft moeite om effectief te werken, wat resulteert in verloren productiviteit, innovatie en betrokkenheid van de werknemer.

Ziekteverzuim 62 procent

Het Deense ministerie van Werkgelegenheid had in 2011 al een onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat werknemers uit een open kantooromgeving zich twee keer zo vaak ziek melden. Wanneer er meer dan zes werknemers bij elkaar in een open ruimte zitten, loopt het ziekteverzuim zelfs op tot 62 procent. Tijdens het European Facility Management Congres 2013 in Praag werd voorgerekend dat het gebrek aan concentratie van werknemers jaarlijks ongeveer 24 werkdagen per werknemer kost.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.