Logo
  • Nieuws
  • 3 augustus 2012
  • Manon Schuttrups
  • Bron: www.express.be

Drie manieren om jezelf onmisbaar te maken binnen je organisatie

Medewerkers voegen waarde toe aan een organisatie. Hoe ze dit gaan doen is volgens Kelsey Mayer, VP van Digital Talent Agents, dan ook de belangrijkste vraag tijdens een sollicitatiegesprek. De waarde die je voor je bedrijf creëert is wat je onvervangbaar kan maken. Maar hoe verhoog je die waarde? Mayer geeft drie strategieën aan.

Beeld Drie manieren om jezelf onmisbaar te maken binnen je organisatie

1. Vorm echte relaties met klanten en partners

Onvervangbare werknemers houden altijd hun ogen open voor nieuwe relaties die waardevol kunnen zijn voor hun bedrijf. Doe dit niet enkel voor je eigen carrière en besef dat jouw belangen, die van je partners en klanten en die van het bedrijf één en dezelfde zijn.

 

2. Werk mee aan een goede bedrijfscultuur

Bedrijfscultuur is belangrijk. Onvervangbare werknemers dragen bij tot het opbouwen van een positieve cultuur. Een manager is immers weinig bereid om een werknemer te ontslaan die het voor iedereen leuk maakt om naar het werk te komen.

 

3. Doe méér

Doe meer dan je wordt gevraagd en doe meer dan wordt verwacht. Uitstekende werknemers doen hun werk niet gewoon ‘goed’ van 9 tot 5. Ze zijn altijd bezig met het bedrijf, zijn altijd bereikbaar, en ze halen uitstekende resultaten. Een werkgever kan altijd een vervanger vinden voor iemand die zijn werk goed doet, maar niet voor iemand die méér doet. Dit is het echte verschil tussen een gewone en een onvervangbare werknemer.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.