Logo
  • Nieuws
  • 4 november 2013
  • Michelle Hollenberg

BHV’er van het jaar kan goed communiceren

Chantal van Schaagen van DUO in Groningen is verkozen tot BHV’er van 2013 door de jury van Dag van de BHV. Van Schaagen heeft de prijs in de wacht gesleept omdat ze beschikt over een bijzonder enthousiaste inzet en professionele houding. Daarnaast is de jury gevallen voor haar communicatieve vaardigheden.

Er waren 24 kandidaten genomineerd voor de titel. De vakjury heeft op basis van een geheel geanonimiseerd overzicht de inzendingen beoordeeld. Er werd dus niet gekeken naar gegevens als geslacht, werkzaam bij of vestigingsplaats. De jury keek ook naar de betrokkenheid bij het uitdragen van nut en noodzaak om over een goed georganiseerde BHV-organisatie te beschikken. Eddy van der Molen van KPN Leeuwarden eindigde op de tweede plaats.

Emoties tijdens calamiteiten

De jury is van oordeel dat Chantal van Schaagen op grond van 'haar niet aflatende inzet om de BHV onder ieders aandacht te brengen én te houden, plus haar professionele oog voor het omgaan met emoties van personen tijdens calamiteiten -daarnaast flexibel, leergierig, kritisch naar zichzelf en positief ingesteld is- de titel BHV’er van het Jaar 2013 verdient.’

Dag van de BHV

Met de Dag van de BHV wordt iedere eerste maandag van november landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van circa 500.000 bedrijfshulpverleners die in Nederland actief zijn. Aan niet-BHV’ers wordt extra aandacht gevraagd voor BHV-collega’s die zich inzetten voor de ander.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.