Logo
  • Nieuws
  • 9 augustus 2010
  • Mariel Hovemann

Werknemers: werkgevers moeten een gezondere levensstijl stimuleren

Werknemers vinden dat werkgevers een grotere rol kunnen spelen in de verbetering van de gezondheid van hun personeel, zo blijkt uit de Global Workforce Index van Kelly Services.

Beeld Werknemers: werkgevers moeten een gezondere levensstijl stimuleren

De resultaten zijn onderdeel van de Kelly Global Workforce Index, waaraan ongeveer 134.000 mensen in Noord-Amerika, Europa, en Azië en de Pacific meededen, onder andere in Nederland.

Gezondheidsvoorzieningen

Uit het onderzoek blijkt dat naast het salaris, opleiding gevolgd door flexibele werktijden, pensioenvoorzieningen, vakantie- en vrije dagen en gezondheidsvoorzieningen de belangrijkste arbeidsvoorwaarden zijn.  Maar liefst 72 procent vindt dat gezondheidsinitiatieven vanuit de werkgever onderdeel zouden moeten zijn van de arbeidsvoorwaarden.

 

Bewegingsprogramma

De gezondheidsinitiatieven van de werkgever die het hoogst worden gewaardeerd zijn ziektekostenverzekering, gevolgd door sportabonnementen/-mogelijkheden of kortingen daarop, een rookvrije omgeving en een corporate bewegingsprogramma.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.