Logo
  • Nieuws
  • 6 juli 2009
  • Gabor Mooij

Werknemers hikken aan tegen zomervakantie

U zou verwachten dat de Nederlandse werknemers uitkijken naar de zomervakantie.  Maar dat is lang niet altijd het geval, blijkt uit onderzoek van Unique Uitzendbureau waarover MT.nl berichtte.

Beeld Werknemers hikken aan tegen zomervakantie

40 procent van de 600 medewerkers die de enquête invulden ziet juist erg op tegen de zomervakantie. In 2008 ging het nog om een derde van de respondenten.

 

Een kwart van de werknemers zegt dat hun werkgever geen vakantiekrachten inhuurt vanwege de crisis. Hierdoor verwachten ze problemen tijdens de zomervakantie. Verder stemt volgens een op de tien werknemers hun organisatie de vakanties van de medewerkers niet goed op elkaar af. Ook stelt 9 procent van de respondenten dat hun werkgever nooit vakantiehulp inroept.

 

Plezier

Gelukkig wordt er niet alleen gesomberd rond de zomervakantie. Van de ondervraagden kijkt 45 procent wel vol verwachting uit naar de zomer. Voor een kwart geldt dat de vakanties goed op elkaar worden afgestemd. Daarnaast huren de werkgevers van 20 procent van de respondenten wel vakantiekrachten in. Tot slot verwacht de overige 13 procent een ‘redelijke zomer'. Deze groep vindt het niet erg om in de zomer even wat harder te moeten werken.

 

Tip

Het is demotiverend voor een werknemer om na zijn vakantie een bureau vol werk te vinden omdat zijn taken niet zijn overgenomen door collega’s of tijdelijk personeel. Zeker als hij dat bureau leeg heeft achtergelaten. Een vakantieplanning waarbij collega’s elkaars werk overnemen en de inzet van tijdelijke krachten kan dit voorkomen. Als u geen aandacht schenkt aan dit soort oplossingen kunnen de volle bureaus na iemands vakantie bijdragen aan een verziekte sfeer.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.