Logo
  • Nieuws
  • 16 juni 2011
  • Lianne Bouman

Werknemer mag straks bedrijfsarts/huisarts omzeilen

Bedrijfsartsen hebben de bevoegdheid om werknemers door te verwijzen naar een specialist, zodat de werknemer geen verwijzing aan zijn huisarts hoeft te vragen. Dat is geregeld in de ‘Leidraad Verwijzen door de bedrijfsarts’. De bedrijfsarts verwijst alleen door als het om arbeidsgerelateerde aandoeningen gaat. Binnenkort mogen werknemers direct naar een specialist.

Beeld Werknemer mag straks bedrijfsarts/huisarts omzeilen

Recentelijk keurde de ministerraad een ontwerpbesluit van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport goed. Het ontwerpbesluit regelt dat werknemers straks buiten de bedrijfsarts of huisarts om een afspraak kunnen maken met de diëtist, ergotherapeut, logopedist, orthopedist en podotherapeut.

Het doel van deze maatregel is om bedrijfs- en huisartsen te ontlasten zodat zij meer tijd krijgen voor andere zaken.

 

Geen verwijzing nodig

Voor de fysiotherapeut, de oefentherapeut, de mondhygiënist en de huidtherapeut is al geen doorverwijzing van de bedrijfsarts of de huisarts meer nodig. Het besluit dat dit rijtje therapeuten moet uitbreiden, ligt nu bij de Raad van State voor advies.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.