Logo
  • Nieuws
  • 12 januari 2009
  • Gabor Mooij

Werkfruit moet werknemers gezonder maken

Bij meer dan duizend bedrijven kunnen werknemers (gratis) fruit op het werk krijgen, zo meldt Zibb.nl. Fruit als gezond tussendoortje moet overgewicht bij werknemers voorkomen en een gezonde leefstijl bevorderen.

Beeld Werkfruit moet werknemers gezonder maken

Het idee van het werkfruit houdt in dat de werkgever een fruitschaal bij de koffieautomaat zet. Werknemers kunnen dan gemakkelijk een gezond tussendoortje pakken. Paul Rosenmöller van het ‘convenant overgewicht’ startte de campagne werkfruit een jaar geleden. De campagne richt zich met name op kleine en middelgrote bedrijven. Voor de campagne bestaat een speciale website Werkfruitonline.nl.

 

Geld

Het idee voor het werkfruit is afkomstig van fruitleverancier DeGroeneTas.nl. Volgens Sieger Koeman van DeGroeneTas.nl beginnen bedrijven te zien dat werkfruit meer geld oplevert, dan dat het kost. Insteek van de campagne is dat werkgevers het fruit gratis aanbieden. “Maar het is aan de werkgever om dat te bepalen”, aldus Werkfruitonline.nl.

 

3000

Het doel van de campagne is dat voor 2010 minimaal 3.000 bedrijven werkfruit aanbieden. Volgens Werkfruitonline.nl moet dit aantal gemakkelijk kunnen worden gehaald. De mensen achter de site zijn tevreden over de huidige stand van zaken.

 

Tip

Andere mogelijkheden om gezonde voeding bij uw personeel onder de aandacht te brengen, zijn bijvoorbeeld korting op gezonde producten, een lunchbijeenkomst over voeding of het aanbieden van een gezonde lunch aan de medewerkers. Verder kunt u ook eens een workshop voor de medewerkers organiseren over gezonde voeding en gezond bewegen. Tot slot kunt u in uw personeelsblad een vast rubriek opnemen met gezonde recepten of tips over gezond eten.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.