Logo
  • Nieuws
  • 9 oktober 2009
  • Lianne Bouman

Virtueel scannen op veiligheid van uw kantoor

Om te voorkomen dat uw werknemers iets overkomt op het werk, bent u verplicht om preventieve maatregelen te nemen. Er is nu een methode ontwikkeld om veilgheidsmankementen in gebouwen vooraf - op virtuele wijze - in het bouwplan op te sporen.

Beeld Virtueel scannen op veiligheid van uw kantoor

De eerste voorbeelden van deze techniek -waarmee met speciale software bijvoorbeeld aangetoond kan worden of een kantoorgebouw wel brandveilig is of dat de werkplekken van een productiehal aan ergonomische eisen voldoen, zijn te zien op de beurs A+A 2009 van 3 t/m 6 november in Düsseldorf. Basi, de Duitse vereniging voor veiligheid en gezondheid op het werk, is vol lof en vindt het een mooie methode om vooraf te kunnen zien of een werkplek voldoet aan de arboregels. De methode is ook in staat het toekomstige lawaai te meten. Volgens Basi zal dankzij deze nieuwe techniek ook de samenwerking tussen architecten en arbodeskundigen worden versterkt.

 

Let op

De samenwerking tussen architecten en arbodeskundigen wordt steeds belangrijker, omdat de Europese Unie (EU) meer prioriteit gaat geven aan veiligheid op de werkplek. De EU streeft ernaar om vóór 2012 het aantal arbeidsongevallen in de lidstaten met een kwart te verminderen.

 

Tip

Meer over congres en beurs A + A vindt u hier.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.