Logo
  • Nieuws
  • 4 november 2008
  • Gabor Mooij

Veel geroddel op Nederlandse kantoorvloeren

Nederlandse kantoormedewerkers spannen in Europa de kroon wat het roddelen op de werkvloer betreft. Door veel medewerkers wordt dat geroddel als belangrijkste reden genoemd voor hun gebrek aan productiviteit.

Beeld Veel geroddel op Nederlandse kantoorvloeren

Canon Europe trekt deze conclusies naar aanleiding van een onderzoek naar de productiviteit van kantoorpersoneel. Het ging om een onderzoek onder 5500 werknemers in achttien Europese landen. Zo valt te lezen in De Telegraaf.

 

Kwart verspild

Naast het roddelen beschouwen de deelnemers aan het onderzoek de vele e-mails en opstartproblemen in de ochtend als belangrijke productiviteitsbelemmerende factoren. Het onderzoek laat ook zien dat kantoorpersoneel een kwart van de werktijd niet echt werkend doorbrengt.

 

Tip

Roddelen kan leiden tot arbeidsverzuim. Vaak is er geen sprake van ziekte maar waarschijnlijk wel van een conflict. Om te voorkomen dat een niet-zieke medewerker verzuim opneemt, is het goed om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Medewerkers die het mikpunt zijn van roddel en achterklap kunnen zich bij deze vertrouwenspersoon beklagen. Deze zorgt er voor dat er iets aan wordt gedaan. In de tussentijd kan de medewerker zijn of haar eigen of andere werkzaamheden (blijven) verrichten.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.