Logo
  • Nieuws
  • 7 oktober 2010
  • Dagmar Hendriks

Van vrachtwagenchauffeur naar administratief medewerker

Meer dan 60 procent van de werkelozen wil uiteindelijk in een andere sector aan de slag gaan. Vooral in de administratieve sector wordt veel van baan gewisseld. De sectoren die het meest zijn verlaten zijn de industrie, de bouw, de vervoerssector en de detailhandel. Dat zijn ook de sectoren die het hardst zijn getroffen door de crisis.

Beeld Van vrachtwagenchauffeur naar administratief medewerker

Dit blijkt uit onderzoek door UWV onder 240.000 werkzoekenden zo meldt Metronieuws.nl.

 

Veel werkzoekenden accepteerden een baan uit een andere sector, terwijl ze oorspronkelijk ergens anders werkten. Veel functies komen in verschillende sectoren voor zoals secretaresse, administratief medewerker of P&O-medewerker. Dat is ook de reden dat vrouwen vaker van sector wisselen dan mannen. “In de administratieve sector wordt sowieso het meest van baan gewisseld, vrouwen zijn daar oververtegenwoordigd,” aldus Rob Witjes, manager arbeidsmarktinformatie bij UWV Werkbedrijf in de Metro.

 

Kritischer

Een derde van de werkzoekenden komt op een nieuwe werplek terecht via een uitzendbureau. Door de crisis worden slechtere arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden geaccepteerd. Nu de crisis langzamerhand wegzakt, worden werkzoekenden wel kritischer.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.