Logo
  • Nieuws
  • 3 maart 2010
  • Gabor Mooij

Vakbonden pakken agressie tegen werknemers aan

Vakbond voor de sector zorg NU’91 is een meldpunt gestart om agressie en geweld tegen werknemers in de zorg te voorkomen. Eerder begon vakbond Abvakabo FNV al met een campagne ‘ik meld agressie en geweld’ voor de gehele publieke sector.

Beeld Vakbonden pakken agressie tegen werknemers aan

Zowel NU’91 als Abvakabo FNV hebben hun campagnes  ingezet vanwege toenemende agressie tegen werknemers in hun sectoren.

 

Toename agressie en geweld

Sinds vorig jaar overlegt Abvakabo FNV met een aantal werkgevers, werknemers en andere vakbonden om tot een structurele oplossing te komen. De vakbond wil deze oplossing vastleggen in een convenant. Volgens Abvakabo FNV bevestigt het feit dat Nu’91 zich nu ook hard maakt tegen agressie en geweld in de zorg dat de incidenten helaas nog steeds toenemen. 

                                                                                                                                                                                                    

Oplossingsgericht

NU’91 verzoekt verpleegkundigen en verzorgenden om via het meldpunt goede voorbeelden door te geven van wat hun instelling aan agressie tegen het personeel doet. De vakbond benadrukt vooral haar best te doen te bewijzen dat er oplossingen zijn om agressie in veel gevallen te voorkomen.

 

Tip

Zorg dat u in uw risico-inventarisatie en evaluatie ongewenst gedrag van klanten of collega’s tegen werknemers als mogelijk arbeidsrisico erkent. Stel daarnaast beleid op waarin u aangeeft wat uw bedrijf doet tegen agressie door klanten of collega’s tegen werknemers.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.