Logo
  • Nieuws
  • 17 november 2010
  • Lianne Bouman

Toezicht op bedrijfsrisico’s vereenvoudigd

De afgelopen jaren zijn twee verbeterprogramma’s ingezet voor het toezicht op bedrijven met grote risico's voor de omgeving en werknemers. Bestuurders van bij de sector chemie betrokken overheden hebben vorig jaar afgesproken dat de twee verbeterprogramma’s vanaf 2011 samen verder gaan.

Beeld Toezicht op bedrijfsrisico’s vereenvoudigd

Het LAndelijk regieTeam (LAT) BRZO is gericht op verbetering van het toezicht op 440 bedrijven die vallen onder het Besluit Risico’s Zware Ongevallen. Het programma Vernieuwing Toezicht (VT) Chemie verbetert de kwaliteit van het toezicht op 150 grote chemiebedrijven.

 

Effectiever en efficiënter

Per 2011 bundelen de twee samenwerkingsverbanden hun krachten en gaan ze zich inzetten voor effectiever en efficiënter toezicht op álle grote risicobedrijven van Nederland. De bedrijven zullen minder toezichtlast ervaren, niet per definitie doordat toezichthouders minder vaak langskomen, maar doordat zij deskundig en onderscheidend toezicht houden, bijvoorbeeld systeemgericht toezicht.

 

U vindt op brzo99.nl meer informatie over het nieuwe gezamenlijk verbeterprogramma.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.