Logo
  • Nieuws
  • 24 september 2010
  • Peter van den Hout

Rookpauzes op kantoor afschaffen?

Bijna één op de drie Nederlanders steekt regelmatig een sigaret op. Om dit terug te dringen stelt de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg voor om rookpauzes en rookruimten in werkomgevingen af te schaffen.

Beeld Rookpauzes op kantoor afschaffen?

“We zouden hiermee kunnen starten op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,” aldus voorzitter Rien Meijerink van de Raad. “Hiermee zet je het onderwerp nadrukkelijk op de agenda. Het verbaast me eigenlijk dat er op dit moment nog helemaal geen initiatieven van bedrijven zijn op dit vlak.”

 

Goede voorbeeld

Meijerink wil met zijn uitspraak het rookbeleid tot een speerpunt maken van het nieuw te vormen kabinet. “Het doorvoeren van dergelijke maatregelen kan natuurlijk niet van de ene op de andere dag, maar de overheid zou hierbij het goede voorbeeld kunnen geven. Medewerkers moeten aangezet en gestimuleerd worden om te stoppen met ongezonde gewoontes zoals roken.”

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.