Logo
  • Nieuws
  • 28 juli 2010
  • Manon Schuttrups

Planning bruiloft vaak in tijd van de baas

Maar liefst 89 procent van de aanstaande bruiden doet de huwelijksplanning onder werktijd. Maar hun werk lijdt hier niet onder, meent een derde van hen. Zij zouden zelfs sinds hun verloving beter zijn geworden in het werk.

Beeld Planning bruiloft vaak in tijd van de baas

Dat blijkt uit een enquête van Reuters, onder meer uitgevoerd door het Amerikaanse Forbes Woman, onder 1055 vrouwen die in de maand juli trouwen. Gemiddeld zijn de aanstaande bruidjes tien uur per week bezig met de voorbereiding van hun huwelijk, waarvan gemiddeld drie uur op het werk uitgevoerd.

 

Ongeveer een derde van de respondenten zegt dit rond het middaguur te plannen, zodat het valt onder de ‘lunchpauze’. Maar 20 procent geeft toe ruim vijf uur per week tijdens het werk haar huwelijk te plannen, en 41 procent geeft aan zich met de voorbereidingen bezig te houden wanneer maar kan.

 

Gebruik van bedrijfsartikelen

95 procent van de dames heeft er geen moeite mee bedrijfsartikelen voor dit persoonlijke doel in te zetten. Hierbij wordt voornamelijk een beroep gedaan op computers, telefoon of kopieermachine. Slechts 15 procent is hiervoor wel eens op de vingers getikt.

 

Overigens ervaren de bruiden meer steun bij hun huwelijksplanning van getrouwde of verloofde collega’s, dan van vrijgezelle medewerkers.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.