Logo
  • Nieuws
  • 29 juli 2010
  • Peter van den Hout

Pas op voor managers die terugkeren van vakantie!

Lekker uitgerust aan het werk gaan na je vakantie is lang niet voor iedereen weggelegd. Ongeveer 40 procent van de managers komt juist met meer stress van de vakantie terug. Liefst 90 procent vreest de dag van de terugkeer op het werk na de vakantie vanwege de overstelpende hoeveelheid e-mail die zij dan moeten doorworstelen.

Beeld Pas op voor managers die terugkeren van vakantie!

Dit blijkt uit een onderzoek van het Britse Institute of Leadership and Management onder 2.500 managers van internationale ondernemingen. Om die hoeveelheid e-mails enigszins te beperken bij terugkomst, nemen veel managers hun e-mail al door tijdens de vakantie.

 

Zo geeft 80 procent van de ondervraagden aan dat ze tijdens hun vakantie mails beantwoorden en bijna de helft zegt werkgerelateerde telefoontjes aan te nemen. De grootste boosdoeners blijken Blackberries en smartphones te zijn: meer dan tweederde van de managers zegt de geavanceerde mobieltjes minimaal één keer per vakantiedag te gebruiken.

 

Werkzaamheden tijdens afwezigheid

Uit het onderzoek blijkt dat managers gemiddeld 2 dagen en 17 uur van hun eerste vakantiedagen nodig hebben om te kunnen relaxen; 10 procent van de managers is na een week nog niet helemaal ontspannen. Deels komt dat doordat de werkzaamheden zich tijdens de afwezigheid opstapelen. Ook het inpakken voor, en vertrek naar de vakantiebestemming leveren veel stress op.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.