Logo
  • Nieuws
  • 1 juni 2011
  • Miranda Panse

Overwerken door ongeorganiseerd werk

Meer dan een kwart van de Nederlandse kantoormedewerkers moet wel eens overwerken doordat men het werk niet goed georganiseerd heeft. Een op de vijf krijgt het werk soms niet op de afgesproken tijd af of krijgt ruzie met collega’s of leidinggevenden door ongeorganiseerd werken. Dit blijkt uit een onderzoek onder 700 kantoormedewerkers, uitgevoerd door Right Marktonderzoek in opdracht van DYMO.

Beeld Overwerken door ongeorganiseerd werk

Ongeorganiseerd werken kan ook slecht zijn voor het bedrijf. 16 procent van de kantoormedewerkers zegt klanten verloren te hebben door ongeorganiseerd te werken. Zelfs 21 procent maakt melding van ontevreden en klagende klanten. “Vooral in deze tijd kan een goede organisatie van de werkplek dus het verschil maken tussen tevreden en klagende klanten en daarmee tussen winst en verlies”, zegt Sarah Vermeiren, Channel Marketing Manager BENELUX bij DYMO.

Stress

85 procent van de ondervraagden zegt zelf wel gestructureerd te werken. Georganiseerd werken vermindert stress, komt professioneel over, helpt in je carrière, en maakt je meer productief, aldus de respondenten. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat vrouwen beter georganiseerd zijn dan mannen. Een derde ziet geen verschil hierin.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.