Logo
  • Nieuws
  • 15 maart 2011
  • Miranda Panse

Ondernemers zien personeel het liefst aan bureau

Hoewel de werkkostenregeling telewerken fiscaal aantrekkelijk maakt, bieden steeds minder ICT-bedrijven de mogelijkheid aan zo blijkt uit cijfers van Ernst & Young.

Beeld Ondernemers zien personeel het liefst aan bureau

In 2009 bood 45 procent van alle ICT-ondernemers de mogelijkheid om te telewerken. In 2010 was dat percentage gezakt naar 33 procent zo blijkt uit de ICT-Barometer. Directies vinden de werkkostenregeling die telewerken mogelijk maakt erg complex aldus de onderzoekers. Een verkeerde keuze volgens Jan-Bertram Rietveld, partner bij E&Y. “Straks wapperen met je portemonnee als je weer personeel nodig hebt, daar redden bedrijven het echt niet meer mee.”

 

Strikte scheiding

Bedrijven zien hun werknemers dus liever op kantoor verschijnen. Onderzoek van de universiteit van Toronto onder 1042 Amerikaanse werknemers laat zien dat ze dan bij vrouwen goed zitten. Vrouwen verwachten een striktere scheiding van werk en privéleven dan mannen en voelen zich schuldiger als ze thuis werkmail en -telefoontjes moeten afhandelen. En zitten dus liever op kantoor aan het bureau.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.