Logo
  • Nieuws
  • 12 april 2010
  • Gabor Mooij

Nederlanders bewegen meer dan meeste Europeanen

ANP meldt dat Nederland na Denemarken de meest lichamelijk actieve bevolking is. Veertien procent van de Europeanen sport nooit en kiest ook nooit voor een andere vorm van lichaamsbeweging. Een vijfde beweegt maar zelden.

Beeld Nederlanders bewegen meer dan meeste Europeanen

De conclusies zijn afkomstig uit een onderzoek dat Europees Commissaris Androulla Vassiliou (Sport) en voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond UEFA hebben gepresenteerd. Uit het onderzoek blijkt ook dat het grootste deel van de Europeanen (65 procent) minstens één maal per week fysiek actief is. Verder doet 40 procent regelmatig aan een georganiseerde vorm van sport.

 

Lichaamsbeweging

Nederland is volgens het Europese onderzoek één van de ‘meest bewegende’ Europese landen. In Nederland beweegt 84 procent van de bevolking zich minimaal één keer per week actief. Ons land komt daarmee op de tweede plaats na Denemarken waar 85 procent minstens één keer per week aan lichaamsbeweging doet. Vijf procent houdt zich nooit bezig met actieve lichaamsbeweging.

 

In landen als Portugal en Italië bedraagt dat percentage respectievelijk 36 en 33 procent. Toch voldoet volgens het rapport ‘Van gezond naar beter’ van het RIVM in Nederland een groot deel van de Nederlanders niet aan de richtlijnen voor lichamelijke beweging.

 

Tip:

U zorg al voor lichaamsbeweging door dagelijks op vaste tijden twee koffiepauzes en een lunchpauze in te stellen waar iedere werknemer gebruik van maakt. Dit is niet alleen goed om uw mensen in beweging te krijgen, maar ook goed omdat ze even hun gedachten van hun werk kunnen verzetten. Daarnaast zorgt u er met dagelijkse pauzes voor dat uw personeel met elkaar kunnen bijpraten wat weer goed is voor de informele relaties tussen de medewerkers.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.