Logo
  • Nieuws
  • 9 februari 2009
  • Gabor Mooij

Mentale ontspanning vangt werkdruk op

Ontspanning tijdens het werk is belangrijk voor de gezondheid van uw personeel. Volgens MT.nl gaat het daarbij niet alleen om lichamelijke, maar ook om mentale ontspanning.

Beeld Mentale ontspanning vangt werkdruk op

Ontspanning is niet alleen belangrijk na het werk, maar ook tijdens het werk. Het gaat dan om meer dan een praatje met een collega of het halen van koffie of thee. Het is ook meer dan bijvoorbeeld een pauzeprogramma op de pc om rsi-klachten te voorkomen. Dat is lichamelijke ontspanning en mentale ontspanning is net zo belangrijk.

 

Op adem

De site thebecompany.nl biedt gratis korte oefeningen voor mentale ontspanning die een tot vier minuten duren. Volgens de eigenaar van de site Judith Hamerlinck houden mensen zich vaak pas bezig met ontspanning als de nood hoog is en ze een snel resultaat willen. "In dat geval doe je een ontspanningsoefening. Je wilt dan eigenlijk snel weer door, een oefening gebruik je dan om even mentaal op adem te komen."

 

Massage

Er zijn ook andere opties waarbij de  computer niet nodig is. Denk aan een gezellig potje darten of tafeltennis. Ook een massage van uw werknemers door een masseur is een goede ontspanningsmogelijkheid. Dit zorgt namelijk zowel voor geestelijke als voor lichamelijke ontspanning.

  

Tip:

U kunt uw medewerkers ook de gelegenheid bieden om te mediteren. Dit is zowel ontspannend als goed voor iemands concentratievermogen.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.