Logo
  • Nieuws
  • 13 mei 2011
  • Mariel Hovemann

Meer dan de helft van bedrijven onveilig

De arbeidsomstandigheden zijn bij meer dan de helft van de bedrijven niet in orde zo blijkt uit inspecties van de Arbeidsinspectie in 2010.

Beeld Meer dan de helft van bedrijven onveilig

De Arbeidsinspectie constateert ‘een geleidelijk dalende aandacht voor arbobeleid in bedrijven’. Het percentage bedrijven waar zaken niet in orde waren is opgelopen van 56 procent in 2008, naar 58 procent in 2009 naar 61 procent in 2010.

 

Handhaving

Na een inspectie treedt de Arbeidsinspectie steeds vaker handhavend op. Met resultaat, bij hercontrole in verband met handhaving blijkt net als in 2009 dat 98 procent van de bedrijven de zaken op orde heeft.

 

Arbocatalogi

De Arbeidsinspectie maakt bij de handhaving in toenemende mate gebruik van arbocatalogi van sociale partners. Het aantal arbocatalogi is in 2010 verder gegroeid en eind 2010 viel 51 procent van de werknemers onder de werking van een arbocatalogus. Het streven voor 2010 was 60 procent.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.