Logo
  • Nieuws
  • 2 november 2010
  • Lianne Bouman

Maak uw organisatie veiliger met steun van de overheid

Vindt u dat er gesleuteld moet worden aan de gedragscultuur binnen uw organisatie, zodat uw mensen zich meer bewust zijn van het belang van veiliger werken? Maak dan gebruik van de tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het subsidieplafond bedraagt voor de kalenderjaren 2010 en 2011 samen ruim 1,2 miljoen euro.

Beeld Maak uw organisatie veiliger met steun van de overheid

Het doel van de stimuleringsregeling is de invoering van tools in bedrijven te ondersteunen, die resulteren in een verbeterd veiligheidsgedrag en verbeterde veiligheidscultuur. Het beschikbaar stellen van subsidie past bij het arbeidsomstandighedenbeleid, dat er op gericht is werkgevers en werknemers gezamenlijk verantwoordelijk te maken voor gezond en veilig werk, waarbij de overheid faciliteren optreedt.

 

Krijg advies of ondersteuning

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen een advies- of ondersteuningstraject kopen bij een deskundig adviseur. Deze adviseur is een deskundige op het gebied van de verbetering van de arbeidsveiligheid door gedragsbeïnvloeding of cultuurverandering. Het advies of de ondersteuning moet zowel bijdragen aan het ontstaan van een cultuur, waarin minder gevaarlijke incidenten en (bijna) ongevallen optreden als het aansporen tot een waarneembare verbetering van de veiligheid en veiligheidsbewustzijn.

 

Subsidiebedragen

De subsidie bedraagt 75 procent van de kosten van een adviseur tot een maximum van 4.125 euro. Er wordt geen subsidie verleend, als de te verlenen subsidie 1.875 euro of minder bedraagt.

 

Let op

Een werknemer kan u als werkgever aansprakelijk stellen voor de schade, die hij lijdt bij de uitvoering van zijn werkzaamheden. De aansprakelijkheid van de werkgever in de wet is geregeld.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.