Logo
  • Nieuws
  • 30 november 2009
  • Manon Schuttrups

Luncht u ook altijd achter de pc?

Maar liefst 51 procent van de administratief medewerkers en management assistants eet regelmatig achter de computer. 13 procent eet zijn boterham zelfs elke dag op de directe werkplek. Dit blijkt uit een onderzoek, onder bijna 200 mensen, van uitzendbureau OfficeTeam.

Beeld Luncht u ook altijd achter de pc?

16 procent van de ondervraagden luncht minimaal drie keer per week achter de computer en 5 procent doet dit minimaal vier keer per week. Tegelijkertijd zegt 82 procent de lunch wel te gebruiken als rustmoment. 81 procent geeft aan meestal een gezonde maaltijd te nuttigen. Slechts 3 procent eet fastfood.

 

Een ommetje maken behoort niet tot de routine; de helft van de respondenten gaat soms een frisse neus halen. 26 procent gaat nooit naar buiten tijdens de lunchpauze.

 

Anita Hijmenberg, Manager Temporary Staffing, OfficeTeam: “Deze uitslag verbaast ons niks. Onze ervaring is ook dat deze mensen altijd bezig zijn voor anderen en weinig tijd nemen voor zichzelf. De lunch schiet hier duidelijk wel eens bij in. Werkgevers moeten hier absoluut alert op zijn. Door de moeilijke economische periode die veel bedrijven doormaken, kan de druk op veel mensen te hoog worden en als men dan niet goed voor zichzelf zorgt gaat dit ten koste van de gezondheid.”

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.