Logo
  • Nieuws
  • 7 oktober 2010
  • Maarten van Geel

Laptop op schoot is gevaarlijk!

Door Het Nieuwe Werken is het tijd- en plaatsonafhankelijk werken de normaalste zaak van de wereld. Even op de bank zitten met je laptop op schoot is daarom ook niet gek. Maar kijk uit, het kan gevaarlijk zijn, zo blijkt uit onderzoek van de University Hospital Basel.

Beeld Laptop op schoot is gevaarlijk!

Zo komt naar voren dat mensen die regelmatig met hun laptop op schoot werken, kans lopen op huidbeschadigingen zoals het toasted skin syndrome. De huid krijgt opmerkelijke verkleuringen door de hitte die van de laptop af komt. De temperatuur kan zelfs oplopen tot 50 graden. Het is dus belangrijk om uw personeel er op te attenderen dat ze voorzichtig moeten zijn.

 

Ernstige schade

De gekleurde vlekken worden donkerder naarmate de huid vaker verwarmd wordt. De aangetaste huid lijkt op huidbeschadiging die je krijgt door blootstelling aan de zon. Uiteindelijk zou het zelfs kunnen leiden tot huidkanker.


Recentelijk verschenen er sponsvormige vlekken op de benen van een 12-jarige jongen die gedurende een paar maanden enkele uren per dag een computerspel speelde. In medische bladen is de afgelopen zes jaar zeker tien keer verslag gedaan van dergelijke gevallen.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.