Logo
  • Nieuws
  • 22 juli 2009
  • Lianne Bouman

Keurmerk garandeert goede huisvesting flexmigranten

Huurt u wel eens flexmigranten in en wilt u er zeker van zijn dat de uitzendorganisatie deze mensen niet uitbuit? De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) hebben samen een keurmerk voor huisvesting ontwikkeld, met de naam Certified FlexHome.

Beeld Keurmerk garandeert goede huisvesting flexmigranten

Met het Certified Flex Home keurmerk wordt voor gemeenten, bedrijven, omwonenden, brandweer en uitzendkrachten in één oogopslag duidelijk, dat de uitzendonderneming correct en verantwoord om gaat met de huisvesting voor de uitzendkrachten aan alle gestelde eisen voldoet.

 

Controle

Leden van de ABU en de NBBU die werken met arbeidsmigranten en daarvoor eigen huisvestinglocaties beschikbaar hebben, moeten voldoen aan huisvestingsnormen die zijn vastgelegd in de ABU-cao en NBBU-cao voor Uitzendkrachten. Deze normen zijn voor beide bonden hetzelfde. Door de recente algemeenverbindendverklaring van de ABU-cao voor Uitzendkrachten gelden de huisvestingsnormen voor alle uitzendbureaus in Nederland. Een onafhankelijke instelling controleert of deze huisvestingsnormen door de ABU- en NBBU-leden op de juiste wijze worden toegepast. Pas als blijkt dat aan deze eisen wordt voldaan, mogen zij op hun huisvestinglocaties het Certified Flex Home keurmerk voeren.

 

Huisvestingsnormen

De huisvestingsnormen zijn onder meer: minimaal tien vierkante meter woonoppervlak per persoon; limitatieve lijst van toegestane woonvormen; verbod om winst te maken op huisvesting; voldoende voorzieningen voor sanitair en kookgelegenheid en brandveiligheid conform de wettelijke regels.

 

Tip

Meer informatie vindt u op certifiedflexhome.nl.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.