Logo
  • Nieuws
  • 28 september 2010
  • Dagmar Hendriks

HR-manager, neem tijd voor de lunch!

Werknemers nemen gemiddeld maar zestien minuten de tijd om te lunchen. Dit is veel korter dan de geadviseerde tijd, namelijk zestig minuten. Dit meldde de Daily Mail naar aanleiding van een lunchonderzoek, uitgevoerd door WindSelters, onder 5000 werknemers.

Beeld HR-manager, neem tijd voor de lunch!

Vooral HR-managers lunchen te kort, concludeert het onderzoek. Vijftig procent van de HR-managers neemt maar tien minuten tijd voor hun boterham. Werknemers van de klantenservice nemen langer pauze, van deze groep neemt twee derde het volle uur pauze. Ook al ze het druk hebben.

 

Meer lunch, minder stress

De lunch wordt in de meeste gevallen op de werkplek zelf genuttigd, vaak zelfs onder de werkzaamheden door. De werkdruk blijkt hier een grote bijdrage in te leveren. Veel ondervraagden geven aan dat ze tijd van de lunch afhalen als ze veel werk hebben. Dit zorgt weer voor extra stress tijden het werkproces. Ook is gebleken uit het onderzoek, dat sinds de recessie de werknemer vaker eigen lunch meeneemt.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.