Logo
  • Nieuws
  • 25 maart 2010
  • Manon Schuttrups

Full monty in beeld bij collega

Amper een maand na de introductie van bodyscanners op de Britse vliegvelden is het eerste misbruikgeval al een feit. Een veiligheidsbeambte op Heathrow scande een vrouwelijke collega onvrijwillig. Dit blijkt uit berichtgeving in diverse Britse media.

Beeld Full monty in beeld bij collega

Nadat zij nietsvermoedend door de scanner was gelopen, kreeg de 29-jarige Jo Margetson van haar collega een opmerking over haar borsten. Zij verklaarde tegenover boulevardkrant The Sun 'volledig getraumatiseerd' te zijn. De 25-jarige dader heeft vooralsnog alleen een waarschuwing van de politie gekregen. Of hij ontslagen wordt, is niet bekend. 

 

Full body-scan

De scanners werden vorige maand geïnstalleerd op vliegvelden in Manchester en Londen. Op de beelden van het apparaat verschijnen reizigers zonder hun kleding, zodat eventuele wapens opgemerkt kunnen worden. Reizigers die de scan weigeren, mogen simpelweg niet vliegen. Sinds eind vorig jaar moeten passagiers vanuit Nederland naar de VS al verplicht een ‘full body’-scan ondergaan.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.