Logo
  • Nieuws
  • 28 mei 2009
  • David Davidson

Een op de tien werkt vanuit huis

Ruim 10 procent van alle werkenden werkte vorig jaar geregeld vanuit huis. Dit becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Beeld Een op de tien werkt vanuit huis

Vorig jaar gebruikte 2,5 procent van de werkenden de eigen woning als vaste werkplek. Meest gastouders, computerprogrammeurs en journalisten. Nog eens 8 procent, met name vertegenwoordigers en consultants, gebruikten de eigen woning als uitvalsbasis voor hun werkzaamheden.

 

Voorzieningen

De meeste personen die thuis werken, zijn kinderverzorgende, computerprogrammeur en grafisch ontwerper. Ook schoonheidsspecialisten, journalisten en vertalerswerken vaak vanuit huis. De beroepen hebben met elkaar gemeen dat er weinig voorzieningen voor nodig zijn, waardoor ze relatief eenvoudig thuis uit te oefenen zijn.

 

Tip

Om ervoor te zorgen dat thuiswerken succesvol is én blijft, is het belangrijk om als werkgever van begin af aan structureel aandacht te besteden aan de controle en de evaluatie van het thuiswerken. Doet u dit niet dan kan dit verlies van contact met de werknemer, een gebrek aan structuur en onveilige informatiestromen (ict-probleem) opleveren.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.