Logo
  • Nieuws
  • 6 oktober 2010
  • Dagmar Hendriks

Economische stimulansen voor een veilige werkplek

De overheid kan arbeidsongevallen en beroepsziekten terugdringen met behulp van economische stimulansen die bedrijven aanmoedigen te investeren in risicopreventie. Dit blijkt uit onlangs gepubliceerd onderzoek van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA).

Beeld Economische stimulansen voor een veilige werkplek

 Veel EU-lidstaten bieden al diverse financiële vergoedingen aan bedrijven die investeren in de veiligheid van hun medewerkers. Deze vergoedingen omvatten bijvoorbeeld lagere verzekeringspremies, overheidssubsidies en -toelagen, maar ook belastingverlichting en preferentiële voorwaarden bij bankleningen voor de best presterende bedrijven.

Stimulansregelingen

Jukka Takala, directeur van EU-OSHA: “Ons project van economische stimulansen heeft al meerdere EU-lidstaten aangespoord tot onderlinge uitwisseling en het delen van goede praktijken bij het opzetten van stimulansregelingen. Al met al laat het verslag zien dat economische stimulansen in alle lidstaten effectief kunnen zijn, ongeacht de grote verschillen in de stelsels voor sociale zekerheid en ongevallenverzekeringen.”

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.