Logo
  • Nieuws
  • 27 september 2013
  • Mariel Hovemann

Dag van de BHV’er: Je kan stikken!

Bedrijfshulpverleners zijn essentieel voor veiligheid en gezondheid op het werk. Om dit extra te benadrukken zet de Dag van de BHV (4 november) dit jaar zogenaamde ‘triggerstickers’ in. Stickers met een korte confronterende tekst ter bewustwording. De sticker maakt deel uit van een gratis aan te vragen promopakket.

Beeld Dag van de BHV’er: Je kan stikken!

Tachtig werkenden kwamen in 2011 om het leven als gevolg van een arbeidsongeval. Naar schatting 207.000 werknemers hadden in 2011 te maken met een arbeidsongeval met lichamelijk en/of geestelijk letsel en verzuim. Voor circa 5.100 leidden de arbeidsongevallen tot een ziekenhuisopname na hun bezoek aan de Spoedeisende Hulp zo blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Ondersteuning BHV’er

Volgens de initiatiefnemers komt het regelmatig voor dat de inzet van de collega-BHV’er niet op waarde wordt geschat. Te vaak wordt alles dat met BHV te maken heeft, gezien als ‘iets’ van de BHV’ers. Collega’s realiseren zich niet altijd dat bedrijfshulpverleners kennis en kunde op peil houden juist voor de ander. De slogan was vorig jaar dan ook: ‘Ik doe het ook voor jou!’.

Gratis promopakket

De triggersticker, met verschillende teksten, maakt deel uit van het gratis promotiepakket. U kunt dit pakket nog tot en met vrijdag 4 oktober via de site van de Dag van de BHV aanvragen.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.