Logo
  • Nieuws
  • 7 augustus 2012
  • Manon Schuttrups

Betaling Tegemoetkoming arbeidsongeschikten komt eraan

Werkgevers die voor één of meer werknemers een arbeidsongeschiktheidsuitkering van UWV ontvangen, krijgen eind september ook de jaarlijkse Tegemoetkoming arbeidsongeschikten uitgekeerd. Het is de bedoeling dat de betreffende werknemers dit bedrag zo snel mogelijk van hun werkgever ontvangen.

Beeld Betaling Tegemoetkoming arbeidsongeschikten komt eraan

De tegemoetkoming is een compensatie voor de extra kosten die de werknemer maakt door zijn ziekte of handicap. Voor 2012 is de tegemoetkoming vastgesteld op € 342 netto. Dit bedrag wordt door UWV tegelijk uitbetaald met de arbeidsongeschiktheidsuitkering van september 2012.

 

Brief over tegemoetkoming

Werkgevers wordt verzocht de tegemoetkoming na ontvangst zo snel mogelijk over te maken op de rekening van hun werknemer(s). Een paar dagen voor de uitbetaling, ontvangt de werkgever van UWV een brief met een bijlage waarin staat voor welke werknemer(s) de tegemoetkoming is.

 

Omdat UWV de tegemoetkoming niet kan storten op een andere rekening dan die waarop zij de maandelijkse arbeidsongeschiktheidsuitkering uitkeren, is het niet mogelijk om dit bedrag rechtstreeks te betalen aan werknemers.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.