Logo
  • Nieuws
  • 13 oktober 2008
  • Lianne Bouman

Bent u als werkgever ‘in control’?

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf ontvangt een door MKB-Nederland in samenwerking met accountancy- en adviesbureau Grant Thornton opgestelde checklist. Deze lijst voor risicobeheersing dient om te controleren of een bedrijf wel voldoende grip heeft op de bedrijfsrisico`s, al dan niet ICT- en beveiliginggerelateerd.

Beeld Bent u als werkgever ‘in control’?

Op 9 oktober is de checklist risicobeheersing voor het mkb tijdens het symposium ‘Risicobeheersing in het mkb’ gepresenteerd.

 

Uitsluitend voor grote bedrijven

Kwesties als verduistering, fraude en klokkenluidersregelingen worden door middel van de checklist onder de aandacht gebracht. Tot nu toe waren oplossingen voor risicobeheersing ingewikkeld en duur en dus vrijwel uitsluitend weggelegd voor grote bedrijven. Vanwege hun beursnoteringen hebben deze organisaties vaak strengere verplichtingen wat betreft het in kaart brengen en beheren van de risico`s die ze bij hun bedrijfsvoering lopen.

 

Risicobeheersing essentieel

De checklist maakt ook deel uit van een brochure in gedrukte en digitale vorm. De checklist dient als hulpmiddel voor mkb-ondernemers om beter het hoofd te kunnen bieden aan de risico’s waaraan zij blootstaan. Het invullen van de checklist moet hen meer bewust maken van het feit dat risicobeheersing essentieel is om de onderneming goed te managen en ‘in control’ te zijn.

 

Deze checklist biedt een goede start om in overleg met uw adviseur en accountant tot het oordeel te komen of u al dan niet ‘in control’ bent. Belangrijk is dan vervolgens om tevens die stappen te zetten die nodig zijn om deze positie te behouden. U kunt de brochure hier downloaden.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.