Logo
  • Nieuws
  • 12 augustus 2010
  • Mariel Hovemann

Bedrijfsfitness motiveert ook niet-deelnemers meer te bewegen

Een bedrijfsfitnessregeling werkt niet alleen goed voor de medewerkers die er ook echt aan deelnemen. Doordat een groep medewerkers merkbaar meer gaat bewegen, raken ook andere collega's gemotiveerd om actief te worden zo blijkt uit onderzoek van het Nationaal Gezondheidsplan onder ruim 600 medewerkers van verschillende bedrijven.

Beeld Bedrijfsfitness motiveert ook niet-deelnemers meer te bewegen

Binnen de onderzoeksgroep verrichten de personen die niet aan de bedrijfsfitness deelnemen, toch 50 procent meer conditionele activiteiten. Daarbij vertonen zij ruim 70 procent meer spierversterkende bewegingsactiviteit. Dat verschilt slechts enkele procenten van de groep die aan bedrijfsfitness gaat deelnemen. Volgens Nationaal Gezondheidsplan is dit opvallende resultaat te verklaren uit de aandacht voor gezondheid die door de invoering van bedrijfsfitness bij de betreffende organisatie ontstaat.


Gezonde leefstijl


Andere opvallende resultaten zijn de afname van de consumptie van suikerhoudende frisdrank met 16,7 procent, snoep, koek en snacks met 20 procent en thee met suiker met 25 procent. Daarnaast is de consumptie van vis, fruit en groenten toegenomen met respectievelijk 8, 3, 6,2 en 3,6 procent. Deelname aan het Nationaal Gezondheidsplan, dat als doel heeft een gezonde leefstijl te bevorderen, is bij alle bedrijven vrijwillig. Gemiddeld neemt 20 procent van de populatie deel aan dit leefstijlplan, waarvan iets minder dan de helft ook een bedrijfsfitnessabonnement afsluit.

 

De positieve effecten van bedrijfsfitness beperken zich niet alleen tot de deelnemers die daadwerkelijk aan fitness doen.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.