Logo
  • Nieuws
  • 8 september 2011
  • Mariel Hovemann

´Bedrijfsarts moet toegankelijk zijn voor preventie´

Lang niet alle werknemers kunnen terecht bij een bedrijfsarts. Naar schatting een vijfde van de werknemers blijft zitten met vragen over gezondheid in relatie tot arbeid. Dat blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Beeld ´Bedrijfsarts moet toegankelijk zijn voor preventie´

De bonden roepen het kabinet op om hier maatregelen tegen te nemen. Een toegankelijke bedrijfsarts voor alle werkenden is van groot belang, stelt vakcentrale CNV in een brief aan staatssecretaris de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

Preventietaken

Uit het onderzoek blijkt dat sommige werkgevers de toegang tot de bedrijfsarts verhinderen als werknemers nog niet ziek zijn. Pas bij verzuim mogen ze naar de arts. CNV-vicevoorzitter Maurice Limmen wijst het kabinet op het strategisch belang van een goede arbozorg: “Het kabinet wil inzetten op duurzame inzetbaarheid, we moeten allemaal langer aan het werk blijven. Dan is toegankelijke arbozorg nodig. Te veel werkgevers willen niet investeren in goede bedrijfsgezondheidszorg met mogelijkheden voor preventietaken. Ze volstaan met spreekuurcontracten.”

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.