Logo
  • Nieuws
  • 2 april 2010
  • Gabor Mooij

Arboregels werpen drempel op voor thuiswerk

Arboregels werpen drempels op voor werkgevers wat thuiswerken betreft. Dit stelt de werkgroep mobiliteitsmanagement die het bedrijfsleven drie jaar terug oprichtte op verzoek van de overheid. De Telegraaf schrijft hierover.

Beeld Arboregels werpen drempel op voor thuiswerk

Werkgevers zijn bang om hun personeel thuis te laten werken vanwege mogelijk schadeclaims door rsi, rug- of nekletsel. Door de arboregels moeten werkgevers zorgen voor een veilige werkomgeving voor hun personeel. Een werknemer die bij het thuiswerken letsel oploopt, kan zijn werkgever hiervoor aansprakelijk stellen. Dit bleek uit een uitspraak in 2006 waarbij een werknemer een schadevergoeding kreeg na letsel bij thuiswerk. Dat veroorzaakt volgens Lars Lutje Schipholt van de werkgroep mobiliteitsmanagement nog steeds angst onder werkgevers.

 

Werkplek

Het grootste letselschadekantoor van Nederland, Pals Groep, bevestigt dat werknemers kans maken op een schadevergoeding bij letsel door thuiswerken. “Zeker als de werkgever te weinig deed om de werkplek thuis in orde te maken,” zegt directeur Freek Schultz in De Telegraaf.

 

Arbowet

In de Arbowet staat welke afspraken u kunt maken in een thuiswerkovereenkomst over de inrichting van een thuiswerkplek. Van belang is dat u ook bij de werknemer thuis kijkt of hij zijn werkplek daar goed en volgens de afspraken heeft ingericht.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.