Logo
  • Nieuws
  • 29 oktober 2009
  • Manon Schuttrups

Arboregels blijven gehandhaafd

De beleidsregels voor arbeidsomstandigheden blijven voorlopig gehandhaafd. Dit heeft Minister Donner van SZW de Tweede Kamer toegezegd. Aanvankelijk was het de bedoeling de beleidsregels per 1 januari 2010 te laten vervallen.

Beeld Arboregels blijven gehandhaafd

Volgens het voornemen moesten werkgevers en werknemers concrete afspraken maken over arbeidsomstandigheden per branche en deze vastleggen in zogeheten arbocatalogi. Deze zijn echter niet verplicht. Omdat de meerderheid van het bedrijfsleven geen arbocatalogus heeft opgesteld, drong een ruime meerderheid van de Tweede Kamer aan op uitstel. De partijen vrezen dat arbeidsrisico's vanaf volgend jaar onvoldoende zijn afgedekt.

Arbocatalogi

Wanneer de beleidsregels wel worden afgeschaft weet Donner niet, maar hij denkt niet ‘in termen van jaren’. Hij vindt het niet nodig dat alle sectoren over arbeidscatalogi beschikken, maar het moeten er wel meer zijn dan nu.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.