Logo
  • Nieuws
  • 16 maart 2010
  • Gabor Mooij

Amerikaanse multinational gaat buiten roken verbieden

Eén van de grootste bedrijven van de wereld, General Electric (GE), wil geen rokende werknemers meer op de bedrijfsterreinen.

Beeld Amerikaanse multinational gaat buiten roken verbieden

Vanaf volgend jaar maart wil het wereldwijd opererend technologie-, elektronica- en dienstenconcern het roken op alle werkterreinen verbieden. Volgens een woordvoerder wil GE met de nieuwe aanpak zorgen voor een betere gezondheid van de werknemers. Er geldt al een rookverbod in de meeste kantoren en andere gebouwen van het conglomeraat.


Lokale wetgeving

Ook in Nederland heeft de Amerikaanse multinational veel vestigingen. Deze bevinden zich onder meer in Amsterdam en Bergen op Zoom. De nieuwe rookaanpak van GE gaat in principe ook gelden voor de werknemers in Nederland. Wel plaatste de woordvoerder de kanttekening dat het rookbeleid van het bedrijf altijd aan moet sluiten op de lokale wetgeving.


Tip: Bij gezondheidsbeleid gaat het om een gezonde werknemer in een gezonde werkomgeving. Als u aandacht vestigt op de voordelen van het stoppen met roken en werknemers ondersteunt bij het stoppen draagt u dus bij aan het gezondheidsbeleid van uw organisatie. U kunt rokers een aanbod doen om hun rookverslaving te verminderen of om er vanaf te komen. Hiervoor bestaan effectieve hulpmiddelen die verzekeraars vaak (deels) vergoeden.


Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.