Logo
  • Nieuws
  • 11 maart 2011
  • Miranda Panse

Ziek gemeld, maar wel op vakantie: verlofdagen inleveren?

De meeste mensen vinden het terecht dat een werknemer die tijdens zijn ziekmelding wel van zijn vakantie heeft kunnen genieten, verlof moet inleveren, aldus een poll op Jurofoon.nl.

Beeld Ziek gemeld, maar wel op vakantie: verlofdagen inleveren?

Op de stelling Van een werknemer die zich heeft ziek gemeld maar wel op vakantie gaat, mag verlof worden ingehouden’ gaf 83 procent van de 388 stemmers aan het hiermee eens te zijn.
 

Bovenwettelijke vakantiedagen

Een kleine groep van 12 procent vindt het niet juist dat er verlof in mindering wordt gebracht. De overige 5 procent heeft hier geen mening over.


Als een werknemer in zijn ziekteperiode op vakantie gaat, dan mag de werkgever ook zonder toestemming van de werknemer vakantiedagen in mindering brengen. Wel moet de werknemer echt van vakantie hebben genoten en het moet om bovenwettelijke vakantiedagen gaan. Bovenwettelijke vakantiedagen zijn die vakantiedagen die de werknemer extra krijgt bóvenop het wettelijke minimumaantal van 20 dagen bij een fulltime dienstverband.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.