Logo
  • Nieuws
  • 26 augustus 2010
  • Manon Schuttrups

Werknemers vrezen laag pensioen

Driekwart van de Europese werknemers denkt minimaal 60 procent van het huidige inkomen nodig te hebben voor een comfortabele oude dag. Maar slechts vier op de tien werknemers denkt dat niveau te halen.

Beeld Werknemers vrezen laag pensioen

Ruim de helft van de werknemers heeft zich er al bij neergelegd langer te moeten werken dan de officiële pensioenleeftijd. Nederlanders, Denen en Noren hebben de sterkste weerzin tegen doorwerken. Dat blijkt uit Europees onderzoek van Aon Consulting onder ruim zevenduizend werknemers.

 

Verhoging officiële pensioenleeftijd

Doorwerken wordt door een meerderheid niet langer gezien als keuze maar als bittere noodzaak. Dit komt met name door de minder gunstige economische ontwikkelingen. Een derde van de werkzame Europeanen steunt de verhoging van de officiële pensioenleeftijd in hun land.

 

Vooral de hoogte van het inkomen bij hun pensioen, zorgt bij veel werknemers voor ongerustheid. Veel mensen vrezen dat de afbetaling van hun hypotheek voor financiële problemen zal zorgen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.