Logo
  • Nieuws
  • 23 april 2010
  • Mariel Hovemann

Werknemer is bereid een hogere pensioenpremie te betalen

Om het pensioenstelsel betaalbaar te houden zijn Nederlanders bereid een hogere premie te betalen. Liever dat dan een hoger beleggingsrisico zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen onder 528 personen.

Beeld Werknemer is bereid een hogere pensioenpremie te betalen

Van de ondervraagden tussen 25 en 65 jaar zegt de helft een hogere premie, samen met de werkgever, te willen betalen. De andere opties zijn een lagere uitkering (13 procent) en verhoging van de pensioenleeftijd (30 procent).

 

Daar waar ouderen de voorkeur hebben voor een hogere pensioenpremie, zijn jongeren juist voorstander voor een verlaging van de pensioenuitkering. De minste voorkeur gaat uit naar een hoger beleggingsrisico. Vooral vrouwen, ouderen en laag opgeleiden vermijden dit risico liever.

 

Eerder met pensioen

Als beleggen meer oplevert dan sparen, staan medewerkers wel positiever tegenover een hoger beleggingsrisico. Verder blijkt dat de groep die eerder met pensioen wil, kleiner wordt naarmate de financiele consequenties daarvan duidelijk worden. Daarnaast zijn werknemers bereid langer te werken als blijkt daarmee het pensioen overeind blijft.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.