Logo
  • Nieuws
  • 27 juni 2011
  • Miranda Panse

Verzet pensioenakkoord komt door communicatie

De ontevredenheid over het pensioenakkoord komt volgens minister Henk Kamp door communicatie. Door mensen in te lichten, wil Kamp mensen overtuigen van het belang van het akkoord. Het zou een probleem worden als de vakbondsleden niet met het pensioenakkoord eens zijn.

Beeld Verzet pensioenakkoord komt door communicatie

Mensen met een lager inkomen gaan er te veel op achteruit. Dat vinden de twee grootste FNV-bonden. De risico’s van het pensioensparen wordt te vaak bij de werknemers neergelegd.

 

Risico’s

Bonden en werkgevers krijgen juist meer te zeggen over de verdeling van risico’s bij pensioensparen, aldus Kamp. Ze kunnen dan zelf per bedrijf of sector kiezen of ze kunnen vasthouden aan het oude systeem van zekerheid.

 

In de toekomst wordt er per pensioenfonds afgewogen welke risico’s met beleggingen aanvaardbaar zijn en wat kan worden toegezegd over de hoogte van uitkeringen. Daarvoor komen verschillende risicoprofielen met wettelijke normen en toezicht.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.