Logo
  • Nieuws
  • 18 juli 2012
  • Peter van den Hout

Vakantie aanvragen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt

Wie zijn vakantie niet tijdig aanvraagt bij zijn werkgever, kan wel eens van een koude kermis thuiskomen. Bij ruim één op de drie werknemers is het dan onzeker of de vakantie doorgang kan vinden in de periode waar de voorkeur naar uitgaat. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder 1000 respondenten.

Beeld Vakantie aanvragen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt

“Bij veel bedrijven is het ieder jaar weer een gevecht om de meest gunstige vakantieperiode,” legt Mark Borgman van NationaleVacaturebank uit. “Vaak zijn mensen met kinderen er snel bij, omdat ze gebonden zijn aan schoolvakanties. Werknemers zonder kinderen hebben minder haast maar moeten niet vergeten hun wensen door te geven. Als ze te laat zijn, zien ze soms zelfs de zomervakantie aan hun neus voorbij gaan.”

 

Geen keuze

Op de vraag wat er gebeurt als werknemers hun vakantie te laat aanvragen, zegt een kwart van de werknemers in dat geval geen keuze meer te hebben en genoegen te moeten nemen met de dagen die nog over zijn. Een op de tien geeft aan dat er niks gebeurt en bij 27 procent valt altijd wel wat te regelen, zo blijkt uit het onderzoek.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.