Logo
  • Nieuws
  • 19 februari 2010
  • Manon Schuttrups

Sporten leidt tot grotere productiviteit

60 Procent van de Nederlanders denkt tijdens het sporten aan zijn werk en komt zodoende op nieuwe ideeën. In vergelijking tot niet-sportende collega’s zijn ze tevredener en meer bezig met hun loopbaan. En ze zijn minder vaak ziek (3 versus 5 ziektedagen).

Beeld Sporten leidt tot grotere productiviteit

Dit alles blijkt uit een onderzoek van Monsterboard over sport en carrière onder ruim 12.000 werkenden. 55 Procent van de respondenten hecht veel belang aan zijn carrière. Van de sporters in deze groep ziet 32 procent zijn carrière als de of een van zijn topprioriteiten. Bij niet-sporters is dit 27 procent.

 

Ook geldt: hoe hoger het inkomen, hoe groter de kans dat iemand sport. Significant meer respondenten van de hogere inkomensgroepen sporten dan van de groepen met een lager inkomen.

80 Procent van de ondervraagden doet aan sport. 69 procent van hen minstens twee keer per week. Niet-sporters geven tijdsgebrek als voornaamste reden hiervoor aan.

 

Financiële beloning

Ondanks de gunstige invloed van sporten op het werk stimuleren werkgevers dit nog niet echt.

83 Procent van de respondenten geeft aan niet door zijn baas aangemoedigd te worden, maar het merendeel zou een (financiële) stimulans wel waarderen. Met name die werknemers die al sporten, zien dit als een positieve beloning voor hun inzet. De helft van hen verwacht dat dit hun productiviteit ten goede zal komen.

 

Ruim 50 procent zou graag een beloning ontvangen in de vorm van een fitnessabonnement, 13 procent wil graag fitnessapparatuur op kantoor en 10 procent zou een interne competitie waarderen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.